28
Nov 09

Praise The Lowered 2 @ Klubi Plink-Plonk (27.11.2009)

Praise The Lowered 2

Hea, et eile võtsin lõpuks mõistuse pähe ning otsustasin keikal siiski ära käia. Kontsert oli kokkuvõttes ikka ülivõimas, bändid oma elu tippvormis, inimesed olid toredad ja nautisid üritust täiel rinnal. Üks parimaid kontserte, mida olen kogenud.

Tolmunud Mesipuu

Tegemist oli minujaoks õhtu kõige suurema üllatajaga. Jah, Tolmunud Mesipuu on hea, see pole saladus. Suure üllatuse põhjustaks olid nende uued lood. Ekstreemselt kütvad – lihtsalt hea muutus super heaks. Uued lood moodustasid ka suurema osa nende kavast. Uut kauamängivat võib varsti jälle oodata? Kahe kuuga on mehed läbi teinud meeldiva arengu, superenergiline lavatsõu.

Tolmunud Mesipuu @ MySpace.com

Nevesis

Nevesis annab oma ülitiheda kontserdigraafikuga silmad ette nii mõnelegi Eesti süldibändile. Kokku esitasid 10 lugu (ligikaudu, loendamine läks sassi), mis seejuures oligi õhtu kõige pikem kontsertkava. Parajalt palju materjali, et varsti välja anda oma debüütalbum, mida nad ka arvatavasti lähiajal teevad.

Väikene üllatus ka selle bändi poolt. Nevesise-rakukene on vahepeal pooldunud ning kolme liikme asemel on neid nüüd lausa neli. Lisandunud on vokalist Jay Ray, kes on tegev lisaks sellises Tallinna garage rocki bändis nagu Lost In Hong Kong. Minuarust sai Erks ennist üksinda vokaalikohustuse täitmisega hakkama suurepäraselt, kuigi küll küllale liiga ei tee. Kahe vokaali kasutamine kõlab nende puhul isegi üsna huvitavalt. Palju palju toorest emotsiooniderikast energiat nii muusikaliselt, kuid ka lavatsõu poolest.

Nevesis @ MySpace.com
Lost In Hong Kong @ MySpace.com

Talbot

Tulilind oli üsna veenev argument, miks ma lihtsalt ei saanud minemata jätta. Lisaks ka ainukene bänd, mida õhtu jooksul esinevatest bändidest elusana polnud näinud. Varasemalt olin kuulanud nende esikhelikandjat “Tundra”, mis oli positiivselt sünge ja avar.

See maailm, mida Talbot näitas, oli liiga sürrealistlik ja ebareaalne, et olla siin ja praegu. Ühel hetkel avastad ennast sügavast ja kõledast kriidiajastu mahedalt lõhnavast sõnajalametsast – ligi 70 miljonit aastat modernse tsivilisatsioonini. Kuuled lähenevaid tiivalööke, tugevalt implusseerivaid, vaimu vappumapanevaid tumedaid õhuvoole. Äkki kostuvad kiledad kriisked ja tunned kuis üle pea lendava olendi tiibadest laskuv õrn õhuvool sasib sinu juukseid. Hiiglaslik lendav pterosaurus. Sinu uus sõber kaugeneb tugevate tiivalöökide saatel aina rohkem, jättes hirmunud väriseva sinu oma seljataha. Veel leiab ta hetke, et keerata oma pea ja saata sinu poole oma verdtarretav kriise. Hirm, metsik hirm viib sinu mõistuse. Ärgates pole enam sumedat metsa ega hiidlindu. Tagasi reaalsuses.

Meeletult massiivne muusika, mille Magnus ja Jarmo laval kokku mängisid.

Talbot @ MySpace.com

1 arvamus

  1. visit Lynsey and give her some love on her Santa Hat Pretzel Candies. Definitely check out her site while you’re there. If you have a Babycakes Cake Pop maker,

Jäta oma arvamus