31
Oct 10

Hingedepäeva Äng @ Klubi Plink-Plonk (30.10.2010)

Looduse keerukate metamorfooside haripunktis, hella viinakuu minemisel ja karmikoelise hingedekuu tulemisel, liiguvad hinged – seda teadis juba vanarahvas rääkida. Hinged on head ja kurjad, süüdi ja süüta, kuid see mis neid liidab, on hoopistükkis ühine äng, igatsus astraalse vabaduse ja igavikupikkuse rahu järele. See on see, – lunastus -, mis paneb neid liikuma sumeda küünlaleegi varjudes mänglevast kalmust. Hukkunud Hinged ja Taak: tulid, nägid, tundsid ja jagasid oma verbaalselt puhast ugriängi. Oodatud vabadus ja rahu saabusid, südames põleb tulekeel, mis annab tagantjärele sooja veel paljudel kalkidel novembrikuu õhtutel.

Hukkunud Hinged alustasid õhtut lõiguga loost “Unetus“, mulle üksjagu südamelähedase temaatikaga, keerulise ja ängirohke vaimuga pala – kutse hingedele, tõusmaks nende sängidest. Ja hinged tõusid, ja hinged noogutasid. Hea on näha, et Hukkunud Hinged on kord jalad alla saanud, skeletile kogunenud tolmu ja ämblikuvõrgud maha pühkinud, mis paratamatult ligi kaheaastase vaikeluga sinna tekkinud on. Emotsionaalselt köitis mind ennast eelmine kord võib-olla rohkem, esimene kord ikkagi, ent sedakorda oli lavaline sõu kindlasti parem, ladusamalt kulgev ja Hukkunud Hinged paistsid ka enda valitud rada rohkem nautivat; ilmselgeid viperusi kõrva ei jäänud. Kava oli Viljandis nähtu ja kuulduga võrreldes suuresti sama, ainult ühe mastaapse erinevusega: esmaesitleti uut viimse võidmise psalmi, pala järgmisel aastal ilmuvalt albumilt – “Raske Igavik“. Väga mõnus lugu, mida on mul au siinkohal ka esitleda.

YouTube Preview Image

Hukkunud Hinged @ MySpace

Tserebraalse ugri kaamose ja ängi, tõrvase iroonia ja kõlvatu huumoriga regilaulude, mida mõned kutsuvad ugri-doom‘iks, isa ja edasiviija Taaga esinemist saatsid trippiva loomuga visuaalsed artifaktid. Kalad ja liblikad. Ärge muretsege, tegemist oli siiski tõsimeelse elupõllu kultiveerimisega, mitte plebeide happeorgiaga. Palju vana, killukene hästi vana ja kröömike ahjusooja. “Mina, Atlantis“, “Üksinda“, “Läbi Halli Kivi“, “Roe“, “Lootus“, “Sigade Paradiis“, “Linnadesööja” ja “Palvevennad (Psalm 615)” – taolised lood jõudsid ettekandmisele, kui ma nüüd valesti ei mäleta (?). Meele tegi härdaks “Üksinda, Dawn Of Gehenna aegne lugu, üks Taaga loomingu pärleid, mida mul pole laivis varemalt õnnestunud hoomata. Võimas. Taak, nagu alati – parimas konditsioonis poeetiline hävituspataljon.

YouTube Preview Image

YouTube Preview Image

YouTube Preview Image

Taak @ MySpace

Jäta oma arvamus