17
Oct 10

Sungrazer – Sungrazer (2010)

01. Zero Zero
02. Common Believer
03. If
04. Somo
05. Mountain Dusk

Pärlipüüdjast Elektrohaschi (Colour Haze’i liikme Stefan Kogleki tillukene, silmapaistvate psühhedeelia ja tossuroki kollektiivide loomingu väljastamisele suunatud label) viimase aja üheks markantseimaks leiuks on Limburgis, Hollandis sündinud “jõutrio”, keda on nimetatud üheks varalahkunud kõrberoki patrooni Kyussi (järjekordseks) mantlipärijaks – samas, millisele modernsele kiviroki bändile poleks Kyuss kas või kaudselt eeskujuks. Josh Homme on ideaal, paljudele, selles ei ole kahtlust; teisalt pakub äratundmisrõõmu laiatarbe stõuneri Queens Of The Stone Age naerusuine ja banaalne miimika. Domineeriva eeskujuna võib kahtlemata ära tuua ka Colour Haze’i raketikütusega segatud põrandavärvi force majeure‘i.

Prevaleerivaks, kõigepealt kõrvu hakkav ühine nimetaja kui tegur, Sungrazerile omase tooni ja jämmi-laadsete struktuuride alustalaks, on särtsaka ja mahlaka signatuuriga Sander Haagmansi bassirajad kui Hans Muldersi voolavad trummipartiid, ja lüürilise konteksti paleusklikku täiuslikust kandvad möku-vokaalid. Põhivokaali ja kitarrigeeniuse Rutger Smeetsi palentoloogilised väljakaevamistööd kitarril, harmooniapilvede ja vaakumikaja sõit asteroidivööl. Kolme mehe muusikalise sümbioosi õnnestunumaiks šedöövriks debüüdil, on “Mountain Dusk“, mis kätkeb endas mainitud dominantseid alleele parimal moel. Samuti on hästi välja kukkunud “Common Believer” ja “If” (iseäranis jämmine olelus), ning enamvähem on ka “Zero Zero“. “Somo” on ehk liiga uimane võrreldes teiste lugudega ning jääb selle tõttu kaugemaks, kuigi atmosfäär on omamoodi huvitav ja vinene. Pikkuse osas olen nii mõnegi teise artisti albumi juures siunanud, ja seda pean siingi tegema, sest 35 minutit kuulamismaterjali on tänamatult vähe täispika albumi jaoks, eriti kui tegemist on esikalbumiga.

Päikese ioniseeritud gravitatsiooni- ja kiirgusvälja läbiv komeet puruneb sisepingete tagajärjel miljoniteks tükikesteks, aurustub algosadeks, mille miasma kandub üle süsteemis paiknevate planeetide, armutult osoonikihi taha piiluvate päikesetuulte najal. Virmaliste korrapäratu ja värviküllane veetlus, magnettormide intensiivne mõju elusorganismidele, annab mingil määral kindlasti jumet taolisele muusikale, ja miks mitte ka konkreetse juhtumi puhul. Meeldejäävad rütmid ja meloodiad, mille järgi on huvitav jalgu nõksutada ja kaasa ümiseda.

Hinnang: 4.5/5

Sungrazeri kodulehekülg
Sungrazer @ MySpace
Sungrazer @ Facebook

3 arvamust

  1. Päris äge, kuigi samas nagu veits default ka. Aga mitmekordne vokaal päästab.

    PeZ — 19.10.2010 @ 23:58
  2. So jealous. I want a cantilever sewing box for my dining room. Misleading eBay titles and descriptions really irk me too. I did pick up a few bits in the chazza on Friday but I'll blog them later in the week. I went to a vintage fair today but couldn't find it so went for tea and cake instead.Cxxx

    vehicle quote — 18.04.2017 @ 18:44
  3. When my nephew graduated from the Naval Academy in 1998, Clinton gave the address. There was a sniper team with a .50 cal. posted on top of the press box and other teams scattered about the stadium.After we cleared security and found our seats directly across from the press box, my six-year-old asked me why the government trusted the snipers not to shoot the president or for that matter, any of us in the crowd. It's a question I can't really answer now or then.I'd trust any midshipman more than a president, Democrat or Republican.

    how much to insure car — 17.05.2017 @ 18:03

Jäta oma arvamus